• April 15, 2024

Vraag om professionele hulp bij schenking aan goede doelen

Hoewel een schenking aan een goed doel door iedereen kan worden gedaan, zijn er nogal wat technische en juridische aspecten die je moet afhandelen. Dingen zoals giften aftrekbaar moeten worden verantwoord, zodat je kunt dienovereenkomstig en legaal kunt doorgaan met je donatie. Er zijn heel wat diensten die professionele hulp bieden zodat je je donatie  kunt beoordelen. De gemakkelijkste manier om deze diensten te vinden is via het internet. Met professionele hulp moet je natuurlijk wel bepaalde kosten afhandelen. Maar het is beter op deze manier, zodat je al je schenkingen goed kunt beheren. Goede doelen omvatten niet alleen geld, maar ook eigendommen. Afhankelijk van het land waar je woont, kunnen er verschillende wetten gelden voor deze specifieke donaties. Professionele diensten kunnen je helpen onduidelijkheden weg te nemen, vooral met betrekking tot de juridische aspecten.

Contant geld schenken met behulp van je testament

Er zijn verschillende soorten contante schenkingen die je kunt nalaten goed doel, zodat je effectief kunt zorgen voor zowel je dierbaren als vertrouwde organisaties. Je hebt de algemene schenking, de residuele schenking en de voorwaardelijke schenking. De algemene schenking is een donatie die je kunt doen waarbij je een specifiek bedrag of percentage van het geld moet noemen dat naar de ontvanger gaat. De residuele schenking is een soort testament waarbij je begunstigden het bedrag krijgen dat je verkiest. Daarna gaan de restjes van die schenking naar de liefdadigheidsinstelling van je voorkeur. Voorwaardelijke schenking is een soort overeenkomst dat als je begunstigde plotseling overlijdt, het geld dat in je testament voor hen is geschreven in plaats daarvan zal worden doorgegeven aan andere liefdadigheidsinstellingen. Hoewel bij dit type schenking de overdracht van je begunstigde aan liefdadigheidsinstellingen niet afhankelijk is van het overlijden van je begunstigde. Je kunt bepaalde voorwaarden van je voorkeuren maken. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat de begunstigde wordt opgenomen in je testament als ze uit de gevangenis kunnen blijven. Zo niet, dan wordt het geld automatisch nagelaten aan liefdadigheidsinstellingen naar keuze.

Je kunt ook aandelen schenken

Behalve geld en onroerend goed kun je ook de meeste aandelen, obligaties en beleggingsfondsen aan een goed doel schenken. Dit is misschien niet van toepassing op alle ontvangers, maar het is een geweldige optie voor bepaalde situaties van organisaties die je wilt helpen. Dit is ook een reden waarom je contact moet opnemen met een professionele dienst om je te helpen met je donaties. Dus als je geïnteresseerd bent in het schrijven van een testament en het opzetten van schenkingsovereenkomsten, dan moet je proberen een dienst te benaderen die gespecialiseerd is in dat soort zaken.