• April 15, 2024

Wil je van tranende ogen afkomen?

Natuurlijk wil je ook van tranende ogen afkomen! Je ervaart er waarschijnlijk heel veel klachten door die je dagelijkse gang van zaken flink kan beïnvloeden! Hoewel tranende ogen veel voorkomen en je er veelal slechts tijdelijk last van hebt kunnen de klachten zich wel steeds verder ontwikkelen tot het krijgen van andere irritaties als droge ogen of ogen die voortdurend branderig en vermoeid zullen voelen.
Wanneer je veel last van tranende ogen hebt is het goed om de klachten die het met zich mee zal brengen in de gaten te houden zodat je tijdig kunt ingrijpen om erger te voorkomen.

Tranende ogen kunnen behoorlijk irriteren.

Wanneer je last van tranende ogen hebt kunnen deze na verloop van tijd flink gaan irriteren. Je ogen kunnen vermoeid raken, prikkelen of het zicht kan verminderen. Maar ook jeuk en branderig gevoel komen bij tranende ogen vaak voor. Gelukkig gaan tranende ogen vaak vanzelf weg, toch kan het soms nodig zijn om de ogen even extra te verzorgen, kies voor het verzorgen van de ogen altijd een oogdruppel zonder toevoegingen als conserveringsmiddelen. Deze helpen sneller en beter!
Naast dat tranende ogen flink veel irritaties kunnen veroorzaken kan er ook een achterliggende oorzaak zijn, bijvoorbeeld ontstoken ogen! Het is daarom goed er na te laten kijken!

Kies voor een goede behandeling!

Welke behandeling voor je ogen het beste is hangt sterk samen met de klachten die je ervaart. De ene klacht kun je het beste behandelen door een oogdruppel en voor andere klachten is juist het koelen en laten rusten van de ogen weer belangrijk. Daarvoor heb je dan ook een goed advies van een huis- of oogarts nodig. Die kunnen je precies vertellen wat je kunt doen en hoe lang het duurt voor je van irritaties of een ontsteking af kunt komen.

Zorg dat je ogen niet gaan ontsteken.

Het belangrijkste advies blijft natuurlijk dat je het beste kunt voorkomen dat ogen gaan ontsteken of irritaties verergeren. Vaak is het op tijd starten met een oogdruppel voldoende. Wanneer je vaker last van droge, branderige of vermoeide ogen hebt is het natuurlijk goed te laten beoordelen wat er volgens een specialist met je ogen aan de hand is en wat je ertegen kunt doen. Er zijn veel soorten behandelingen en mogelijkheden om het ontsteken van de ogen tegen te gaan. Blijf er in ieder geval niet mee rondlopen!