• June 21, 2024

Een houten schutting fleurt elke tuin op!

Een schutting is veel meer dan een afbakening van je tuin en zorg voor privacy. Een schutting zorgt er namelijk ook voor dat een tuin de natuurlijke uitstraling krijgt die je voor ogen hebt. Zo kun je een schutting helemaal naar wens aankopen en zijn er vaak praktische oplossingen voor elke tuin. Ook als je naar het houtsoort kijkt heb je veel te kiezen. Net als voor de behandeling van het hout waar je schutting van gemaakt is. Tijd om eens rond te kijken!
Enkele voordelen van een mooie schutting laten plaatsen:

  • Een schutting geeft je tuin een natuurlijke uitstraling
  • Met een schutting heb je meer privacy in je eigen tuin
  • Een schutting zorgt voor een afbakening van de grens
  • Met een schutting verminder je wind en vuil in je tuin

In de keuze aan schuttingen ben je zeker niet beperkt. Sterker nog, je krijgt misschien wel zoveel keuze dat je het niet meer weet. Er is gelukkig een keuze die je zonder gedoe kunt maken. Wil je een echt duurzame schutting? Kies dan voor Douglas of Nobifix.

Ik wil een Douglas schuttingen mijn tuin.

Laat je een Douglas Schutting plaatsen? Dan maak je absoluut een goede keuze. Het hout is in het bijzonder sterk en kan tegen alle weersinvloeden. De verkleuring van het houtwerk is minimaal. Het geeft een tuin daarnaast ook nog eens een prachtig natuurlijke of moderne uitstraling. Je hoeft het in principe niet te behandelen. Echter kun je dit als het je voorkeur heeft wel doen. Het is overigens wel verstandig om te kiezen voor het laten plaatsen, zodat je optimaal kunt profiteren van de levensduur.

Ik wil een Nobifix schutting in mijn tuin.

Laat je een Nobifix schutting plaatsen? Dan kies je voor een relatief nieuwe en waardevolle schutting. De behandeling van het naaldhout zorgt ervoor dat het net zo sterk is als dat je voor hardhout kiest en minstens zo lang mee zal gaan. Hoewel de schuttingen veelal wat duurder zijn gaat het hout wel langer mee waardoor je er lang plezier van kunt hebben. Het bewerken van dit hout is vaak iets lastiger, dat zorgt dat laten plaatsen de voorkeur heeft.

Wat is de beste schutting keuze?

Eigenlijk heeft de keuze die je maakt vooral met je persoonlijke wensen en smaak te maken. Maar ook het budget dat je hebt. Laat je budget het toe en valt Douglas hout je in de smaak. Dan ben je van een sterke schutting verzekerd met een langere levensduur. Maar maak ook de overweging of Nobifix misschien iets voor je is. Het hout is op een mooie en relatief nieuwe manier bewerkt.
Op zoek naar een nieuwe schutting?
Laat je schutting plaatsen voor gemak en een langere levensduur!